Välkommen till min värld

06 juni, 2009

Lars Lagerbäck är en dagisfröken

Om man är i den positionen att man är den som bestämmer hur ett landslag i fotboll ska spela, vilka som ska lägga hörnorna eller vem som ska slå de eventuella straffarna, borde man inte då göra sina val utifrån spelarnas individuella kompetenser? 

Jo, självklart ska kompetens gå före all form av tycka synd om-känslor. Jag tror att de allra flesta människor i Sverige tycker samma sak, förutom alla dagisfröknar, förstås. För dem är det alltid viktigast att alla får vara med och att det under inga omständigheter får vara synd om någon. Och det gör mig inget, det är bra att de små liven får bygga upp sin självkänsla. Men tyvärr har det svenska landslaget i fotboll fått en dagisfröken till förbundskapten. Och då blir det problem.

Alex Fergusson styr Manchester United med järnhand, spelarna fruktar honom och han väjer inte för att ta de obekväma besluten. Lars Lagerbäck däremot, han låter alltid de sämsta spela för de är ju så synd om dem. För vilken annan förklaring finns det till att Kim "jag suger" Källström stegar fram till straffpunkten medan en skytteligavinnare står bredvid och tittar på? Nej, just det. Det finns ingen annan förklaring. Lars Lagerbäck tycker synd om Kim Källström för att han inte är lika bra som han vill vara. Inte heller får han spela så mycket i Lyon och när han väl får spela så är det som vänsterback. Och därför vill Lars Lagerbäck boasta Kim "inte bättre än Allsvenskan-nivå" Källströms självförtroende genom att låta honom slå en för Sveriges VM-chanser direkt avgörande straff. Givetvis slår Kim "polioskadat vänsterben" Källström en straff som är så dålig att en stelopererad gris hade gjort det bättre.

Jag antar att bildproducenten var lika överraskad över att Kim "värdelös" Källström slog straffen, och inte Zlatan Ibrahimovic, och att han därför, i ren chock råkade visa en repris i stället för straffen. 

Det hel är en väldigt ledsam historia. Det kan bli VM, men antagligen inte. Allt på grund av att en dagisfröken i träningsoverall inte har modet att vinna och låta de bästa göra det de är bäst på. Mycket beklagligt. 


Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se

Portfolio

Portfolio
Några av mina bilder i ordnad form

Bloggintresserade