Välkommen till min värld

07 september, 2009

Charles Bronson

Är egentligen inte en man som förtjänar någon som helst beundran, men hur kan man låta bli att älska filmen om hans liv, och i förlängningen, även honom. I filmen framställs Charles Bronson aka Michael Peterson som en massiv psykopat vars enda mål är att bli känd. Och eftersom han varken kan sjunga, dansa eller agera återstår bara en sak - att slåss. Och som han gör det. Han hamnar i fängelse och det gillar han för i fängelset kan han "vässa sina instrument". Det vill säga slåss med vakterna.

Filmen sägs vara löst baserad på den riktiga Charles Bronsons liv men faktum är att han suttit i fängelse i totalt 34 år varav 30 av dem i isoleringscell. Han är Englands mest kända fånge och även den som kostat staten mest pengar. Charles Bronson spelas i filmen av Tom Hardy och han gör en helt briljant prestation.

Trots att Charles Bronson är sådan man som om man skulle sitta på samma buss som honom skulle man göra allt i sin makt för att inte råka titta på honom, går det inte att låta bli att fascineras av honom. Hur kan en människa vara så likgiltig inför sitt eget liv? Eller är frågan fel ställd, för kanske är han bara helt sann mot sig själv? Istället för att låtsas och leva sitt liv i ett samhälle han inte passar in i gör han istället det enda han kan och vill - slåss och skapa oreda.

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se

Portfolio

Portfolio
Några av mina bilder i ordnad form

Bloggintresserade

Bloggarkiv