Välkommen till min värld

12 september, 2009

Helgens TV-premiärer i omvänd kronologisk ordning

Jag ser Ingvar Oldsberg lura i Mikael Persbrandt att han är en tysk affärsman från Porsche. Jag ser Mikael Persbrandt gå på att Oldsberg faktiskt är den han utger sig för att vara trots att hans tyska låter fruktansvärd, fruktansvärt dålig, alltså. Det hör till och med jag som spenderade de flesta tyskalektionerna i korridoren utanför klassrummet, från vilket jag var bannlyst.

"Här är ditt liv", Ingvar Oldsbergs våta dröm om att återuppliva detta gamla program verkar så här i efterdyningarna av premiärprogrammet mått bäst av att stanna vid just en dröm, en idé. För det var länge sedan jag bevittnade en så otajt produktion. De rent tekniska problemen med dåliga mikrofoner och segstartade inslag var störiga moment men det var inte där det största problemen låg. Nej, programmet näst största problem var det eviga roddandet av gästerna. I ena stunden var de där men så plötsligt var det bara Persbrandt och Oldsberg kvar i fåtöljer. Hade det inte varit bättre att låta alla gästerna sitta kvar? Eller helt enkelt skita i gästerna för sammanlagt yttrade väl som mest fem ord i rad innan de blev avbrutna.

Men det största problemet måste ju ändå ha varit den ingående och mycket malplacerade direktöversättning Ingvar Oldsberg utförde på allt som kom från den stackars Beverly Bentlys mun. Han fick till och med sådan feeling att han avbröt Bently med orden: "excuse me, Beverly, I have to translate." Får jag bara undra, vem översätter han för? Programmet sänds mellan 20:00 och 21:30 en lördagkväll och då sover ju alla som inte kan engelska - de små barnen och de små gamlingarna.

Nej, det håller inte. Till nästa gång måste produktionen tajtas till, gästerna måste få komma till tals och få sitta kvar och vi kan bara att hoppas att det inte kommer fler engelskspråkiga gäster till programmet. Men i övrigt var det trevlig tillställning. Oldsberg är alltid duktig och Persbrandt är ju härligt på sitt kufiska vis.

****
"Kändisdjungeln" är ett riktigt skitprogram. Det är allt jag har att säga. Hela programmet såg ut att vara filmat i en studio, kändisarna (arhg, detta begrepp. När ska vi slippa det, när ska allt sluta handla om dessa kändisar?) lös med sin frånvaro (om man nu inte räknar Inger Nilsson som en kändis), Frithiofsson var full (som vanligt) eller åtminstone hoppas jag att han var full, en framtida version av Blondinbella som "kom" när hon la sig i en hängmatta fladdrade förbi i tv-rutan och David "överskattad" Hellenius med sin ironiskt blaséaktiga stil droppade poänglösa skämt i takt med att Tilde de Paula log mungiporna ur led.

Som sagt, ett riktigt skitprogram som får stå som exempel för en talanglös tv-produktion.

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se

Portfolio

Portfolio
Några av mina bilder i ordnad form

Bloggintresserade

Bloggarkiv